AfrekenenUw klantgegevens

Sieraden voor het goede doel in Ghana!

In 2006 is Nicole afgereisd naar Ghana om vrijwilligerswek te gaan doen, daar heeft zij Lola Nouwens ontmoet. Lola heeft zich de afgelopen jaren hard ingezet voor het weeshuis ‘Mother Cares’ in het dorp Swedru, Ghana.

Inmiddels heeft Lola stichting ‘BeWa Ghana’ opgezet om op deze manier allerlei projecten rondom het weeshuis te kunnen financieren. Fashionations steunt stichting BeWa Ghana. ‘Aangezien ik Lola goed ken, weet ik zeker dat het geld ook goed terecht komt!’

Vakschool project
Het doel van dit project is de bouw en start van een vakschool. Deze school zal zorgen voor goed vervolgonderwijs voor de kinderen van Mother Cares en andere jongvolwassenen in de omgeving die klaar zijn met het basisonderwijs. De focus van de school moet komen te liggen bij de creativiteit van de studenten.

Lola met Joyce Obeng, oprichtster van het weeshuis ‘Mother Cares’.
Sieraden project
Hoewel de school op dit moment nog gebouwd moet worden, wordt buiten schooltijd de creativiteit van de kinderen gestimuleerd.

Op dit moment worden sieraden in workshopvorm gemaakt onder leiding van een docente uit Accra, de hoofdstad. Zij komt eens in de zoveel tijd langs om de kinderen technieken en modellen te laten zien. De kinderen gaan hier zelf mee aan de slag. Vervolgens worden de sieraden in Ghana verkocht, zodat de workshops in stand gehouden kunnen worden.

Fashionations verkoopt ook sieraden van Mother Cares. Bij aankoop hiervan steun je direct stichting BeWa Ghana.

Meer informatie
Wil je meer informatie over stichting BeWa en hun projecten? Kijk dan op: www.stichtingbewaghana.nl

Volgende