AfrekenenUw klantgegevens

about Fashionations

Fashionations is sinds augustus 2009 online en opgericht door Nicole Willems. Het concept van Fashionations is de schoonheid van andere culturen over te brengen. Nicole is namelijk 'gefascineerd' van reizen. Tijdens haar reizen probeert ze zoveel mogeljk herinneringen vast te leggen door middel van fotografie, het schrijven van een reisdagboek en het kopen van mooie souvenirs. Deze combinatie vormt ook de basis voor haar eigen onderneming: 'Fashionations'.

Op de website schrijft zij verhalen over de landen waar ze zelf is geweest: Egypte, Marokko, Ghana, Spanje, Peru en Tsjechië.
Via locale vrienden kan Nicole sieraden en andere producten uit deze landen aanbieden in de webshop.
Alle sieraden zijn handgemaakt in het betreffende land en bestaan uit natuurlijke materialen, zoals: kokos, steen, koeienhoorn, plantenzaden, papegaaienveren en schelpen. Ook kralen gemaakt van gerecycled glas zijn veelal verwerkt in de Ghanese sieraden.

'Ik ben 'gefascineerd' van reizen en droom er eigenlijk alweer van om weg te gaan. De wereld heeft zoveel mooie plekjes te bieden, ik hoop er nog vele te mogen bezichtigen om zo ook jou weer blij te maken met een uniek sieraad!'

betekenis Fashionations
'Fashion' is in veel culturen een belangrijk item, zo heeft Nicole ervaren. Mensen over de hele wereld, zowel arm als rijk, voelen zich er goed bij om zich van tijd tot tijd uit te dossen in welke vorm dan ook.
Wij zijn mooi, de wereld, de mens... we are one 'nation'!

De symbolen die het logo van Fashionations vormen, komen uit de Ashanti cultuur (Ghana). De reis naar Ghana heeft namelijk veel voor haar betekend en is ook nu een grote inspiratiebron voor Fashionations.

'duafe' ('dua' = hout, 'afe' = kam)
De kam, al een oud beauty item, werd met name door vrouwen gebruikt voor het kammen en vlechten van hun haren.
Symbool van schoonheid... fashion.'funtunfunefu' (= Siamese krokodillen)
Deze reptielen zijn in gevecht over eten, maar delen toch hun buik samen.

Dit staat symbool voor de eenheid tussen mensen ondanks het hebben van
verschillende culturele achtergronden... one nation!
Volgende